- Indv. mål: 405 x 179 x 20 cm
- Totalvægt: 3500 kg.
- Indv. mål: 405 x 179 x 20 cm
- Totalvægt: 3500 kg.
- Indv. mål: 355 x 169 x 20 cm
- Totalvægt: 3500 kg.
1. Vælg den rigtige størrelse Maskintrailer
Det første du bør gøre dig tanker om når du skal bruge en ny maskintrailer er størrelsen ift. dimensioner på ladet og vægtklasse. Totalvægten kan være op til 3.500 kg. men mange vil være begrænset af bilens tilladte påhængsvægt. Kontroller derfor hvor meget din bil maksimalt må have på anhængertrækket inden du beslutter hvilken totalvægt din trailer skal have. Vi har maskintrailere i 2000 kg., 2700 kg., 3000 kg. og 3500 kg. så uanset hvad du søger, kan du finde det hos os.
Udover totalvægt er det også vigtigt at du overvejer hvilke dimensioner traileren skal have. Desto større lad, desto højere egenvægt vil traileren have og dermed mindre lastevne. omvendt kan det være nødvendigt med et stort ladmål, f.eks hvis du har brug for at fragte mere end én maskine ad gangen.
2. Maskintrailer med hjul på siden eller under lad
En maskintrailer kan være et vidt begreb. Det er derfor en fordel hvis du på forhånd ved hvordan traileren skal benyttes. Hvis traileren kun skal bruges til at transportere maskiner vælger de fleste en maskintrailer hvor hjulene sidder på siden. Det giver det laveste tyngdepunkt, og dermed let af – og pålæsning samt gode køreegenskaber. Omvendt, hvis traileren også skal bruges til andre opgaver, eksempelvis afhentning af pallegods, anbefaler vi en maskintrailer hvor hjulene sidder under ladet. Så har du mulighed for at lægge alle sider ned, så du kan læsse traileren med gaffeltruck fra siden.
3. Maskintrailer med komplet bagrampe eller slidsker
Der findes forskellige løsninger til ramperne på en maskintrailer. Det kan enten være en komplet rampe som dækker hele trailerens bredde eller separate slidsker. Fordelen ved slidsker er at du har mulighed for at læsse din trailer fra bagenden med en gaffeltruck og du får mindre vindmodstand under kørsel. Til gengæld kan du, med en komplet bagrampe, køre maskiner op selvom sporvidden mellem forreste og bagerste aksel er forskellig.
4. Maskintrailer med 1, 2 eller 3 aksler.
De fleste maskintrailere på markedet har 2 aksler, men der kan være situationer hvor det kan give mening med enten 1 eller 3 aksler. Maskintrailere med 1 aksel er f.eks. idéelle til mindre have/park maskiner og ift. vedligeholdelse er de billigere at servicere. Men med 1 aksel er du begrænset til totalvægt på 1.800 kg. En 3-akslet maskintrailer kan også være den rigtige løsning hvis maskinens/maskinernes vægt har en skæv fordeling. Dog må man acceptere at dækkene slides hurtigere grundet den store afstand mellem forreste og bagerste aksel, og samtidig er der et ekstra sæt bremser som skal vedligeholdes.
5. Ekstra udstyr til maskintrailer
Uanset hvilken type maskintrailer du hælder til er der en række valg som du bør overveje inden køb. Eksempelvis er det på de fleste modeller muligt af foretage en række tilkøb som aluminiumsbund, skovlholder, værktøjskasse m.m.
Hvis maskintraileren anvendes til maskiner med særlig høj punktbelastning, eksempelvis sakselifte eller 3-hjulede gaffeltrucks, er det en god løsning med en aludørk-bundplade, da belastningen således fordeles mere jævnt over bundpladen.
6. Overvej leasing
I stedet for at betale en maskintrailer kontant, kan du lease traileren. For det første beholder du likviditeten og for det andet giver det mulighed for at afskrive traileren hurtigere end de 5 år som det normalt tager. Løbetiden kan være fra 24 – 60 mdr. og såfremt det ønskes kan udbetalingen være 0,- kr.
Alle omkostninger forbundet med leasing af maskintraileren bogføres i regnskabet som driftsomkostning, og ved aftalens udløb kan maskintraileren købes fri for den på-forhånd-aftalte restværdi som kan være helt ned til 500,- kr. ex. moms.



